Cursus Dreamweaver Responsive

De cursus Dreamweaver Responsive (eerst Bootstrap met Dreamweaver genaamd) is vanaf vandaag beschikbaar. Dat wil zeggen: het eerste deel. Wegens grote drukte aan onze kant zijn we helaas nog niet verder, maar we hopen het tweede deel uiterlijk half december afgerond te hebben.

In deze cursus leer je hoe je binnen Dreamweaver responsive sites kunt maken met Bootstrap. Installatie van de Bootstrap bestanden gebeurt automatisch, en je hebt templates tot je beschikking, waardoor je meteen kunt beginnen.

In het eerste deel van de cursus zien we hoe je op basis van een template een nieuwe responsive site begint, en hoe je de verschillende onderdelen met Dreamweaver aan kunt passen. Dit is deel 1 van de cursus.

Deel 1

Deze cursus werkt als een workshop en is dus volledig praktijkgericht. We beginnen de site in deel 1 met ene bestaand template, en gaan dan de onderdelen aanpassen. In dit deel zijn dat: de navigatiebalk, knoppen en de jumbotron component, achtergrond en tekstkleuren, responsive afbeeldingen, marges en padding.

Deel2

In het tweede deel zullen we een site van “scratch” maken, voor zover daar bij Bootstrap sprake van is. Want door middel van “Drag and Drop” slepen we onderdelen in de pagina, en passen deze vervolgens aan.

Besproken onderwerpen zullen onder andere zijn: Een layout maken met Bootstrap die meteen op alle schermen goed werkt. Verder komen weer een aantal componenten aan bod, alsmede de utility classes van Bootstrap, waarmee je zelf het uiterlijk van een site aanpast, zonder zelf CSS code te hoeven schrijven.

Plaats een bericht

  • (wordt hier niet vertoond)


+ 8 = veertien