WordPress cursus is klaar!

De afgelopen tijd heb ik de laatste hand gelegd aan de cursus WordPress. In 48 video’s worden in ongeveer twee en een half uur alle onderdelen van WordPress getoond, vanaf de verschillende manieren van installatie tot het gebruiken van plugins en themas.
In de loop van deze maand zal de cursus beschikbaar komen.

Hier alvast een voorproefje: hoe maak je vanaf het dashboard snel een concept bericht:

WordPress is het meest gebruikte CMS systeem, een systeem waarbij je zonder kennis van de bekende opmaak- en programmertalen een website kunt maken. Vanwege zijn eenvoud is het razend populair, ongeveer een derde van alle websites is gemaakt met WordPress.

Plugins

Het systeem bevat vanuit de basis enkel de hoogst noodzakelijke elementen. Hierdoor blijft het overzichtelijk en levert het snelle websites op. Voor meer functionaliteit kun je dan zogemaamde ‘plugins’ installeren, vanuit WordPress zelf.

Lay-outs

Wil je een ander uiterlijk, dan zijn er duizenden gratis lay-outs toe te voegen. Maar ook vele betaalde ‘themes’ die boordevol functionaliteit zitten. Met dat laatste moet dan wel weer worden opgepast, want veel van de betaalde thema’s zijn zo volgestouwd dat je site er merkbaar langzamer van wordt.

Ondersteuning is te vinden op wordpress.org, deze is zeer uitgebreid maar kan wel snel wat technisch worden. Indien dat het geval is, dan kun je via een simpele zoekactie op Google meestal snel antwoord vinden op je vragen.

Plaats een bericht

  • (wordt hier niet vertoond)


4 − = drie