Berichten en pagina’s met de blokeditor

Waar de inhoud van een “gewone” website in webpagina’s staat, heeft WordPress daar twee verschillende dingen voor: Pages en Posts, oftewel pagina’s en berichten. Wanneer gebruik je wat?

Berichten en pagina’s: de basis

In de basis is het simpel: berichten gebruik je voor een blog, het zijn nieuwsberichten. Van een bericht wordt in beginsel maar een stuk getoond, als men op de titel klikt krijgt men het hele bericht te zien. Zo staan er een aantal berichten onder elkaar op de site. Deze berichten worden gegroepeerd in categorie├źn. Zo kun je de onderwerpen van je nieuwsberichten van elkaar scheiden. Bezoekers kunnen reageren op berichten, er kan dus discussie ontstaan. Alle berichten hebben in principe dezelfde lay-out (indeling).

Pagina’s worden gebruikt voor statische, dus niet veranderende content, of algemene zaken. Bijvoorbeeld een contactpagina, een “over ons” pagina, een info pagina. Standaard kan men geen reacties geven op een pagina, ook kunnen pagina’s niet in categorie├źn worden onderverdeeld. Pagina’s kunnen wel verschillende layouts hebben, bijvoorbeeld een pagina met drie kolommen en eentje met twee.

In dit onderdeel vind je de volgende video’s:

01-Pagina’s en berichten: wat is het verschil
02-Nieuw bericht via dashboard
03-Werken met de blokeditor
04-Blokeditor opties
05-Permalinks
06-Document eigenschappen
07-Berichten overzicht
08-Bericht categorie
09-Bericht formaten
10-Tags
11-Pagina attributen
12-Reacties
13 – menu

Plaats een bericht

  • (wordt hier niet vertoond)


negen − = 5