WordPress – Berichten en pagina’s maken met de klassieke editor

LET OP: DEZE CATEGORIE IS ENKEL VAN TOEPASSING ALS JE NOG DE KLASSIEKE (OUDE) EDITOR GEBRUIKT. GEBRUIK JE DE BLOKEDITOR (GUTENBERG) KIJK DAN BIJ BERICHTEN EN PAGINA’S: BLOKEDITOR

Waar de inhoud van een “gewone” website in webpagina’s staat, heeft WordPress daar twee verschillende dingen voor: Pages en Posts, oftewel pagina’s en berichten. Wanneer gebruik je wat?

Berichten en pagina’s: de basis

In de basis is het simpel: berichten gebruik je voor een blog, het zijn nieuwsberichten. Van een bericht wordt in beginsel maar een stuk getoond, als men op de titel klikt krijgt men het hele bericht te zien. Zo staan er een aantal berichten onder elkaar op de site. Deze berichten worden gegroepeerd in categorie├źn. Zo kun je de onderwerpen van je nieuwsberichten van elkaar scheiden. Bezoekers kunnen reageren op berichten, er kan dus discussie ontstaan. Alle berichten hebben in principe dezelfde lay-out (indeling).

Pagina’s worden gebruikt voor statische, dus niet veranderende content, of algemene zaken. Bijvoorbeeld een contactpagina, een “over ons” pagina, een info pagina. Standaard kan men geen reacties geven op een pagina, ook kunnen pagina’s niet in categorie├źn worden onderverdeeld. Pagina’s kunnen wel verschillende layouts hebben, bijvoorbeeld een pagina met drie kolommen en eentje met twee.

In dit onderdeel vind je de volgende video’s:

01-Nieuw bericht via dashboard
02-Pagina’s en berichten: wat is het verschil
03-De edito
04-Media toevoegen
05-Permalinks
06-Publiceren
07-Bericht overzicht
08-Bericht categorie
09-Bericht types
10-Tags
11-Pagina attributen
12-Reacties

Plaats een bericht

  • (wordt hier niet vertoond)


acht − 3 =